Paleotraining

Un mètode d´entrenament que vol recuperar l´essència dels moviments

06.09.2015 | 04:00
Dos homes practicant paleotraining en plena natura
Dos homes practicant paleotraining en plena natura

Neix com una filosofia d´entrenament i al final es converteix en una forma d´entendre la vida on s´intenta recuperar les funcions motrius que tenia l´home en els seus orígens. El paleotraining potencia i reactiva moviments tan senzills com el fet de córrer o ajupir-se. Són accions que han quedat minimitzades per la vida sedentària de la societat occidental.
Aquest mètode va néixer el 2007 a Lanzarote de la mà d´Airam Fernández. A Terrassa es pot practicar al carrer de Salvador Busquets, 35, en un centre dirigit per Gemma Coll, psicoimmunòloga clínica i titulada en pilates i hipopressius, una titulació que també ostenta l´Agustí Solà.
Ambdós fan entrenaments individuals o col·lectius (a l´exterior o en el centre), en dejú perquè l´organisme aprofiti el greix corporal, i adaptats a les potencialitats de la persona, però arribant al 80% d´intensitat. A la sala de gespa artificial tenen troncs i pedres, on fan moviments per recuperar les funcions de trepar, empènyer, saltar, tirar-se a terra, aixecar-se o traccionar i ensenyen a córrer correctament.
Aquesta disciplina va acompanyada d´una alimentació evolutiva basada en el consum de fruites, verdures, tubercles, carn i peix de qualitat, ous, fruits secs, alvocat, coco i oli d´oliva, en tres àpats al dia. A més de descansar de sis a vuit hores diàries i de prendre el sol per generar vitamina "D". //

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook