Altres esports

06.09.2015 | 04:00
Una dona practicant padelsurf
Una dona practicant padelsurf

BQUET
És un nou esport de raqueta que neix de la fusió del pàdel i el tennis. Es juga en una pista envidriada, en equips de dos contra dos i amb un joc dinàmic, àgil, competitiu, divertit i, segons alguns, apassionant. Creat i patentat a Espanya té la virtut que és a l’abast de tothom perquè per jugar-lo no cal tenir unes habilitats tècniques massa especials. Les instal·lacions es troben a la Federación de Tenis de Madrid, que ha organitzat les primeres competicions d’un esport que es puntua igual que a les competicions de tennis, amb uns partits que poden arribar a ser el millor de tres sets.

FUTTOC
Aquest esport, que han jugat figures com Neymar i Xavi Hernández, va néixer a Barcelona el 1997 i és una adaptació del futbol de toc amb el tennis de taula. La diferència dels promotors (Ildefonso Fernández i Joan Cano) és que es jugui al carrer perquè és un joc dinàmic i molt entretingut que es disputa en una taula semblant a la de tennis de taula i els dos jugadors han d’aconseguir passar la pilota de futbol (feta amb un material molt més lleuger) d’un cantó a l’altre. El futtoc es juga a Catalunya, Cantàbria i València i ben aviat vindrà la seva expansió internacional.

PÀDEL SURF
És l’esport de moda a les localitats costaneres, que ofereixen cursos d’aquesta modalitat esportiva consistent a remar dempeus sobre una taula de surf gran en una mar calmada o amb onades. Ensenyen a la sorra com pujar a la taula, com s’ha de posicionar el cos, com s’ha de remar de genolls i com aixecar-se. Tanmateix, com transportar el material, com entrar i sortir de l’aigua, com mantenir l’equilibri i quines són les tècniques de remada i de gir. Un esport per a gent de totes les edats que se suma a d’altres disciplines com són el kayak, el kitesurf o el windsurf.

DISC DOG
La competició es fonamenta que el gos capturi el disc que li llança el seu entrenador. Terrassa va acollir el juliol una prova de la lliga catalana, que es va celebrar al Camp Olímpic. La ciutat compta amb el Terrassa Agility Club Caní, una entitat amb una vintena de socis on es fomenta la pràctica esportiva d’aquesta disciplina i la de l’Agility, basada en una educació canina fonamentada en la diversió, el reforç positiu del gos i el respecte envers l’animal. Hi ha la Asociación Española de Disc Dog, que es dedica a promoure i difondre aquesta pràctica esportiva.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook