La Vella Dixieland renova la seva fidelitat a la Nova Jazz Cava.

Nou concert de La Vella Dixieland a la Jazz Cava

15.01.2021 | 20:46

La programació de la Nova Jazz Cava proposa avui un nou concert amb La Vella Dixieland, una de les bandes molt conegudes i reconegudes pel públic egarenc. La formació, que celebra 40 anys de trajectòria, és una de les presents a les edicions del Picnic Jazz del Parc de Vallparadís i, durant molt de temps, s'encarregava d'acomiadar l'any a la Cava.

La Vella Dixieland farà un recorregut pel jazz més tradicional. Sobre el escenari hi haurà Pep Gol (trompeta), Xavier Manau (trombó), Benôit Poinsot (saxo alt) , Pau Casares (saxo tenor), Gerard Nieto (piano), Josemi Moraleda (contrabaix) i Josep "Pinyu" Martí (bateria).

Fundada l'any 1980 i activa des d'aleshores en multitud de projectes, col·laboradors, àlbums, concerts i gires arreu del planeta jazzístic mundial, "La Vella" és tot un símbol pels amants dels ritmes de Nova Orleans. A Terrassa ha celebrat ni més ni menys que 70 actuacions a diferents escenaris presentant pràcticament tots els seus espectacles i, durant més d'una dècada, protagonitzant el clàssic concert de Cap d'Any.

La Jazz Cava dona l'oportunitat de tornar a escoltar el seu directe, amb el projecte "1917 Acústic" amb el qual la històrica banda catalana torna als seus orígens, el jazz més tradicional, amb un repertori que inclou temes de les llegendàries orquestres de JellyRoll Morton, Kid Ory, Sidney Bechet o Louis Armstrong, recreant la seva sonoritat original.

I és que l'any 1917 es va fer la primera gravació de l'historia del jazz, Tiger Rag, tema interpretat per l'Original Dixieland Band. Aquest enregistrament és el referent més antic que podien trobar els que van començar a tocar aquesta música a finals del segle XX.

Concert: La Vella Dixieland
Músics: Pep Gol, Xavier Manau, Benôit Poinsot, Pau Casares, Gerard Nieto, Josemi Moraleda i Josep "Pinyu" Martí
Dia: dissabte, 16 de gener
Hora: 20 hores