El saxofonista Perico Sambeat amb la seva banda actuarà aquest vespre a la Cava.

El Festival de Jazz encara la recta final amb Perico Sambeat

28.10.2020 | 20:31

La 39. edició del Festival de Jazz de Terrassa arriba al seu tram final aquest cap de setmana amb concerts d'alta gamma. La Nova Jazz Cava rep avui, a les 20.30 h, a Perico Sambeat qui, al capdavant d'un ensemble d'importants instrumentistes, donarà vida a un excepcional del repertori, obra del carismàtic músic i compositor Frank Zappa.

La proposta representa un dels projectes més atractius i elaborats de l'actualitat jazzística. Perico Sambeat Play Zappa constitueix un dels èxits indiscutibles a tots els escenaris on ha estat presentat. El treball que desenvolupa ha estat qualificat de magnífic i rigorós. Així mateix s'ha destacat també la gran professionalitat de l'ensemble que l'acompanya i que són de València.

S'ha dit que l'octet funciona a la perfecció, abduit pel llenguatge de Zappa i una selecció acurada de temes inclosos a discs emblemàtics com "Hot Ras", "Over Nite Sensation", "The Gran Wazoo", "One Size Fits All" o "Roxy & Elsewhere", entre d'altres. Sense perdre un bri de la seva essència, el treball oscil·la entre la intervenció profunda amb elaborats arranjaments i temes interpretats segons una transcripció literal. Una aposta original d'absoluta qualitat, dirigida tant als seguidors de Zappa com a qualsevol bon aficionat al jazz.

El saxofonista alt Perico Sambeat s'ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seva extraordinària trajectòria professional. Al llarg de dues dècades, acumula més d'una vintena de treballs com a líder i més d'un centenar com a acompanyant al costat de músics com Brad Mehldau, Kurt Rosenwikel, Tete Montoliu, Michael Brecket, Pat Metheny, i un llarg etcètera. La seva prolífica carrera l'ha dut a participar en festivals i programacions de tot el planeta. L'any 2011 va rebre el Premi Jazzterrassman. Com a curiositat, el músic valencià ha participat en dinou edicions del Festival de Jazz Terrassa, la primera, l'any 1987.

El músic Perico Sambeat serà dels últims a pujar a l'escenari a la Cava en el marc del festival que és conclourà el dissabte. Per demà, divendres, està previst el concert d'Angue·Matthew Simon & The Swing Machine Trio, i el dissabte hi haurà la visita de Lady Soul que també es farà amb "streaming". El festival s'ha celebrat a la tardor perquè al març es va decretar el confinament per la Covid-19. La majoria de concerts han funcionat amb molt d'èxit.