"Regreso a Hope Gap", de William Nicholson, és la història d'un matrimoni en crisi.
Crítica de cine

El món de la parella en tres títols

23.10.2020 | 20:06

Aquesta setmana s'han estrenat quatre pel·lícules, "Regreso a Hope Gap", "Trolls 2: gira mundial", "El club de los divorciados" i "El secreto: atrévete a soñar". També tornen a la cartellera per un dia èxits com "Doctor Sueño", "Cars 3", "Mamma mia! una y otra vez", "Black Panther" i "Perfectos desconocidos". A més, està prevista la projecció de "Pete Kelly's Blues" a l'Ateneu Candela.

"Regreso a Hope Gap", de William Nicholson, és la història d'un matrimoni en crisi, vista des de la perspectiva del fill de la parella. És un drama que té el seu punt més fort en el repartiment ja que Bill Nighy i Annette Bening, com sempre, estan sensacionals.

Els diàlegs també estan bé -Nicholson és millor com a escriptor i guionista que com a director- però el conjunt és lent i es fa un pèl llarg. En qualsevol cas, la pel·lícula està filmada amb elegància i, comparada amb l'altra estrena sobre divorcis de la setmana ("El club de los divorciados"), aquesta és una obra mestra i un prodigi de sensibilitat.

La pel·lícula es basa en una obra teatral de 1999 del propi director que, a la vegada, partia d'una reflexió sobre com va viure ell la separació dels seus pares.

A més dels esmentats Bening i Nighy, el repartiment es completa amb Josh O'Connor, que interpreta el paper del fill. (Catalunya VOSE i doblada i Cinesa).

"Trolls 2: gira mundial", de Walt Dohrn i David P. Smith, és una pel·lícula musical de dibuixos animats, adreçada al públic infantil. És molt colorista i té una bona i variada banda sonora, amb temes de molts estils diferents, però el guió no és gran cosa, només una excusa pels números musicals. (Cinesa, en català i castellà).

"El club de los divorciados", de Michael Youn, és una comèdia que basa el seu presumpte humor en personatges que s'emborratxen, fan bestieses i destrossen coses. El cinema francès sol tenir molt d'encant però en aquest cas ha perdut tot el seu "savoir faire", el seu "charme" i fins i tot l'oremus. El més increïble és que hi han participat nou guionistes i cap d'ells ha estat capaç d'inventar un "gag" divertit.

La cosa va d'un milionari divorciat que acull a la seva mansió altres amics separats, tots ells immadurs, idiotes i/o patètics.

El millor del film és l'ambientació i la fotografia. El guió és terrible i les interpretacions, pures caricatures.

curiositat

La curiositat és que el personatge protagonista es diu Ben Catala, que es pronuncia "ben català" encara que és "ben francès".

Arnaud Ducret, François-Xavier Demaison, Audrey Fleurot i el propi director encapçalen el repartiment. (Cinesa).

"El secreto: atrévete a soñar", d'Andy Tennant, és una pel·lícula de gènere romàntic basada en un llibre d'autoajuda, amb Katie Holmes i Josh Lucas de protagonistes.

La història és previsible i els protagonistes tenen poca química però, com que és de "bon rotllet" i defensa el pensament positiu, segur que troba el seu públic. (Cinesa).

Pel que fa a les reposicions, "Doctor Sueño", de Mike Flanagan, es basa en la novel·la del mateix títol de Stephen King i és la suposada continuació de la mítica "El resplandor", farcida de referències al clàssic de Kubrick, començant pel nom del protagonista, Danny Torrance (Ewan McGregor), i acabant pel clímax a l'hotel Overlock (que podria haver passat a qualsevol altre lloc). Ara el Danny té 45 anys i lluita contra una secta que es dedica a raptar, matar i menjar criatures, liderada per una vampira interpretada per Rebecca Ferguson. La història és molt increïble però està ben dirigida, interpretada i ambientada i compta amb bons efectes especials i banda sonora. (Cinesa, només dijous).

"Cars 3", de Brian Fee, és la nova aventura de Rayo McQueen, obligat a "reinventar-se" quan un cotxe "més jove" el guanya. La pel·lícula compta amb personatges atractius i un inesperat gir final. Com a totes les produccions de Pixar, l'animació és molt acurada. (Cinesa, dissabte i diumenge).

els èxits d'abba

"Mamma mia! una y otra vez", d'Ol Parker, és una excusa per recuperar tots els èxits d'ABBA, a raó d'una cançó cada cinc minuts, però amb molt d'humor i un gran repartiment. Hi surten Lily James, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Cher, Andy García, Stellan Skarsgärd, Colin Firth i Meryl Streep. (Cinesa, només dilluns).

"Black Panther", de Ryan Coogler, adapta un còmic de Marvel protagonitzat per T'Challa, super-heroi i hereu del tron de Wakanda. És un film d'acció, violència i efectes especials, amb un guió dispers però ple de reivindicacions antirracistes i tocs feministes i rodat en uns paisatges meravellosos.

El malaguanyat Chadwick Boseman, que va morir fa dos mesos, encapçala un repartiment en el que també hi figuren Lupita Nyong'o, Martin Freeman, Andy Serkis, Angela Bassett, Forest Whitaker i Isaach de Bankolé. (Cinesa, només dimarts).

"Perfectos desconocidos", d'Álex de la Iglesia, és el "remake" de la pel·lícula italiana"Perfetti sconosciuti" de Paolo Genovese (2016) i va d'uns amics que es reuneixen per sopar. Té un ritme àgil, uns diàlegs en els quals el què es diu és tan important com el què es calla, un bon repartiment (Belén Rueda, Eduard Fernández, Ernesto Alterio, Eduardo Noriega,Juana Acosta, Pepón Nieto i Dafne Fernández) i un final discutible. (Cinesa, només dimecres).

"Pete Kelly's Blues", de Jack Webb, és una pel·lícula de jazz de l'any 1955, que en el seu moment va estar "nominada" als Oscar i als Grammy. Explica la història d'un trompetista que lidera la seva pròpia banda de jazz a Kansas City. Un gàngster li farà la vida impossible. Està protagonitzada pel propi director, juntament amb Janet Leigh, Edmond O'Brien, Peggy Lee, Lee Marvin, Ella Fitzgerald i Jayne Mansfield. (Ateneu Candela, dimecres).

Continuen en cartell "Corpus Christi" (Catalunya, VOSE i doblada), "Eso que tú me das" (Cinesa), "The vigil" (Cinesa), "Greenland" (Cinesa), "Nación cautiva" (Cinesa), "No matarás" (Cinesa), "Pinocho" (Cinesa), "¡Scooby!" (Cinesa), "Shin Chan en Australia" (Cinesa) i "Tenet" (Cinesa).

A