L'artista terrassenc Octavi Intente.

Octavi Intente convida a crear en el festival Barcelona Dibuixa

21.10.2020 | 19:57

El festival Barcelona Dibuixa, que viurà diumenge la seva edició número deu, és tota una jornada d'activitats a la capital catalana que conviden a expressar-se i plasmar imatges amb llapis i paper, i gaudir d'aquesta activitat que sembla innata a la condició humana. Entre les onze del matí i les set de la tarda es desenvoluparan 36 tallers gratuïts, per a totes les edats, impartits per artistes de renom i que es poden fer tant de manera presencial com a través de les xarxes socials.

Un d'aquests artistes és el terrassenc Octavi Intente, que al Museu Frederic Marès impartirà el taller "La línia negra". La proposta consisteix a fer que cada participant, en un paper rígid de color blanc, mida DIN-A3 i en disposició horitzontal, pinti "una línia negra recta, sinuosa, angulosa, enrevessada, simple o complicada", explica l'artista.

Sigui com sigui, la línia ha d'estar sempre traçada al mig del full, "i tindrà uns 4 cm de gruix. Els participants poden posar el que vulguin al full, però sempre mantenint la mida de la línia i que sigui de color negre. Poden pintar-la amb retulador o tinta xina, per tal que quedi el màxim de negre i contrasti més amb el blanc del full".

Els motius que dibuixin seran de tema lliure, però mantenint el compromís que la línia "surti per l'altre extrem del mateix punt. D'aquesta manera podrem encadenar tots els dibuixos i crear-ne un de nou, tot fent una línia coral".

Les persones que vulguin participar a "La línia negra" en la seva modalitat presencial han de fer reserva prèvia al web de Barcelona Dibuixa. Hi haurà 7 sessions amb aforament limitat: a les 11h, a les 12 h, a les 13 h a les 14 h, a les 16 h, a les 17 h i a les 18 h, cadascuna d'elles de 45 minuts, totes al pati del Museu Frederic Marès, i amb les mesures de seguretat i desinfecció pertinents. Una selecció dels dibuixos realitzats, formaran aquesta "gran línia coral" s'exhibiran al museu fins a l'1 de novembre.

Pel que fa a la modalitat online, es desenvoluparà a través del portal web barcelona.cat/barcelonadibuixa. Els participants han d'escanejar i enviar els seus dibuixos a través d'aquesta web. Els treballs s'integraran en una galeria d'imatges virtuals de cada taller. Altres entitats i espais de Barcelona que n'acullen són diversos museus (Picasso, d'Art Contemporani de Barcelona, de la Xocolata, de Ciències Naturals i altres ), la Fundació Joan Miró, el Pavelló Mies van der Rohe, el Born o el Castell de Montjuïc.

Quadres que són "pel·lícules"
Artista de llarga trajectòria, en actiu des de començaments de la dècada de 1980, que fou l'autor del cartell de la Festa Major de l'any 2000, Octavi Intente és un dels pintors i dibuixants terrassencs amb una personalitat més pròpia. L'any passat va editar una carpeta de tirada limitada, amb vuit làmines de reproduccions dels seus "retrats de robots", acompanyades de textos de Jordi F.Fernández i Marta Canal i Cardús. La seva darrera exposició individual a Terrassa la va fer a Amics de les Arts, fa quatre anys. Hi presentà obres recents, amb els personatges i ambients que atorguen a la seva pintura un aire oníric, d'un costumisme molt especial. "La vida ja ho és, de surrealista, i la seva recreació et convida a ser-ho una mica més", ens va comentar aleshores, sobre el seu treball. "No puc quedar-me amb la pura reproducció d'una estampa. He d'aprofitar els recursos. La capacitat que tinc de dibuixar un rellotge per separat la puc utilitzar per col·locar-lo al costat d'un home, i crear una 'pel·lícula'".