Una espectadora compra l'entrada per la primera sessió, ahir a la tarda.

Les primeres mascaretes del Catalunya

25.09.2020 | 20:46

"Ja tenia ganes de tornar al Catalunya", ens diu Maria Céspedes, acabant de comprar l'entrada per "La diosa fortuna", la pel·lícula amb què ahir, a les 4.45 de la tarda, l'històric cinema del carrer de Sant Pere va rependre la seva programació. A la porta, un rètol adverteix que "és obligatori l'ús de mascareta en tot el recinte", però els cinèfils de debò sembla que s'avenen a veure les pel·lícules amb la boca tapada. "Ens hi hem d'acostumar", comenta aquesta espectadora, abans d'enfilar cap a la sala 2, perquè "La diosa fortuna" està a punt de començar. Ho fa amb només set espectadors (entre ells, el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn). Quatre havien comprat l'entrada online. Per la primera sessió de l'altra pel·lícula, "Uno para todos", que comença tres quarts d'hora després, hi ha vuit entrades venudes.

"Els divendres sempre és un dia fluixet d'espectadors, i més després de sis mesos [des del 13 de març, quan el decret de l'Estat d'Alarma] que el cinema ha estat tancat", assenyala la seva subdirectora, Maite Piqueras. Cap dels assistents s'ha queixat o ha posat impediments a les mesures d'higiene i seguretat obligades per la pandèmia, tothom se'n fa càrrec, també l'equip del cinema, que ha de vetllar pel seu compliment, i tot sembla començar a rutllar de nou. Des d'ahir a la tarda, el cinema més d'autor, les pel·lícules independents i alternatives, les versions originals subtítulades, es poden tornar a veure al centre de la ciutat de Terrassa.

Espectadors fidels
"Jo venia cada setmana, sempre. M'encanta el cinema Catalunya i les pel·lícules que fan. Les veig gairebé totes", explica Maria Dolors Navarro, que acaba de comprar l'entrada per "Uno para todos". Després de sis mesos d'abstinència cinèfila, "en tenia moltes ganes. Justament la setmana passada vaig enviar un correu per preguntar quan tornarien a obrir. I aquí estic, el primer dia. Vaig a veure 'Uno para todos' perquè, per la sinopsi, m'ha semblat més interessant".

El Cinema Catalunya té programació regular de dimecres a diumenge, amb dues sessions diàries a cada sala, a banda de les extraordinàries. Dimarts vinent projectarà, a les set de la tarda, "La mort de Guillem", de Carlos Marqués-Marcet, en una sessió organizada per Òmnium Cultural.