Entra en vigor l'ampliació de l'aforament al 70% a cinemes i teatres de Barcelona

Entra en vigor l'ampliació de l'aforament al 70% a cinemes i teatres de Barcelona

22.09.2020 | 11:32

L'ampliació al 70% de l'aforament en els equipaments culturals, cinemes i teatres a Barcelona i la seva àrea metropolitana, que estava restringida al 50% per les mesures anti-Covid-19, entra en vigor avui amb la publicació al DOGC d'una resolució signada per la consellera de Salut, Alba Vergés.

Segons la resolució, l'ampliació de l'aforament al 70% afecta tots els equipaments culturals, cinemes, teatres i sales de concerts dels municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà. A tots aquests municipis es mantenen fins al 30 de setembre les mesures anti-Covid-19 de restricció d'aforaments, horaris i activitats a bars i restaurants, terrasses i altres equipaments.

En la seva resolució, el Departament de Salut explica que aquesta ampliació de l'aforament en els equipaments culturals s'ha adoptat "a partir de les dades que proporcionen els informes diaris de seguiment". En aquest sentit, argumenta que "la situació de control de la pandèmia, la suficiència de les mesures i, d'acord amb aquestes noves dades, es justifica la flexibilització de les mesures que restringeixen l'aforament en relació amb les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, atenent als principis de necessitat i de proporcionalitat i de menor afectació als drets de les persones".