Guillem Boltó, de Doctor Prats, Klaus Stroink i Rai Benet, de Búhos, són el fenomen Stay Homas.

El fenomen Stay Homas creix amb una versió que ha fet Michael Bublé

29.04.2020 | 09:53

El trombonista del grup terrassenc Doctor Prats, Guillem Boltó, i el trompetista i el baixista de Búhos, Klaus Stroink i Rai Benet, respectivament, integren Stay Homas, un trio que s'ha convertit en un veritable fenomen musical en aquest confinament. Una cançó gravada i interpretada en una terrassa de la Catalunya confinada per la pandèmia del coronavirus ha saltat fronteres en les últimes hores gràcies a la versió realitzada per l'astre canadenc Michael Bublé.

Es tracta de "Gotta Be Patient", un dels temes que Stay Homas s'ha fet popular durant la quarantena per compondre peces com aquesta des d'un apartament a Barcelona.

"Michael Bublé ens ha fet una 'cover'; en fi vivim en una simulació", anunciava la pròpia formació catalana en un missatge a Twitter en què redirigeixen al vídeo penjat al seu torn pel canadenc al seu canal de Youtube.

En ell, l'intèrpret de "Feeling Good" canta el citat tema de Stay Homas juntament amb els components de Barnaked Ladies i la mexicana Sofia Reyes.

Segons ha explicat Universal Music, Bublé va descobrir Stay Homas a finals de març gràcies a un vídeo que li va enviar un amic argentí i va quedar "tan sorprès" que va publicar un missatge lloant el seu treball i demanant a la resta d'usuaris que l'ajudessin a identificar la banda.

"No sé qui són, però m'han posat un somriure a la cara i espero que facin el mateix per vosaltres!", va escriure en el seu perfil oficial a Twitter fa poc més d'un mes.

En un senzill format acústic, amb la més senzilla de les percussions, una guitarra i les seves veus harmonitzades, Stay Homas porta publicant cançons a les seves xarxes socials de manera regular des de gairebé l'inici del confinament.

Del reggae a la rumba, no sembla haver estil que se'ls resisteixi per acompanyar lletres plenes d'humor que giren precisament al voltant de la vida sota aquest tancament per coronavirus.