Marion Betriu i Giulia Poltroneri prenen el relleu de Pep Pla

Marion Betriu i Giulia Poltroneri prenen el relleu de Pep Pla

17.04.2020 | 04:00

l procés va començar oficialment el 24 de juliol de 2019. Aquell dia, la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, va anunciar que l'Ajuntament convocava un concurs públic per la plaça de director artístic del Festival TNT i també de la temporada estable de teatre, una tasca que havia desenvolupat en els darrers dotze anys Pep Pla. Ara nou mesos, després, pràcticament com un embaràs, s'ha anunciat que Marion Betriu i Giulia Poltronieri prenen el relleu de Pla. Betriu assumeix la direcció del Festival TNT mentre que Poltroneri serà la màxima responsable de programes de teatre a la ciutat. El procés de selecció va comptar amb una gran participació i al que es van presentar fins a 23 candidatures en el cas del TNT i 26 pel que fa a la direcció de programes de Teatre.

Marion Betriu tindrà com un dels seus principals objectius el de potenciar l'obertura del reconegut Festival TNT a la ciutat, posan l'accent en la col·laboració amb associacions, col·lectius i ciutadania en general. La nova direcció també haurà de coordinar-se i col·laborar amb la direcció de programes de teatre per impulsar accions de caràcter transversal.

vincles amb la ciutat

Una direcció de programes de teatre que estarà encapçalada per Giulia Poltronieri i que serà l'encarregada de definir les línies estratègiques en aquest àmbit, així com dissenyar i coordinar la programació dels teatres de Terrassa i estrènyer els vincles amb els col·lectius de professionals i la ciutadania en les línies estratègiques i de futur del Centre de Creació Terrassa Arts Escèniques, treballant per a que agents, col·lectius professionals i ciutadania siguin subjectes actius en tot allò relacionat amb els teatres municipals i les arts Escèniques a la ciutat segons l'Ajuntament.

Marion Betriu és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, amb una beca universitària a la Films and Television Academy of Performing Arts, a la república Txeca, i un Màster d'Escriptura Creativa a la Universitat d'Iowa al 2012. En els darrers anys ha treballat a Teatros del Canal (Un centre d'Arts Escèniques inaugurat l'any 2009 ubicat a Madrid) on ha desenvolupat diverses tasques. Primer com a coordinadora artística de la programació internacional i desprès com a subdirectora . També ha estat membre de l'equip de direcció artística del Festival d'Arts Escèniques Frinje Madrid.

Per la seva part, Giulia Poltroneri és llicenciada en Turisme Cultural per la Universitat de Ferrara, Màster en Gestió Cultural per la UB, Màster en Màrqueting per l'EESAE de Madrid i Postgrau en Antropologia social del món contemporani per la UB. Va començar la seva carrera professional a Catalunya com a product manager pel Barcelona Guide Bureau abans de dedicar-se al sector cultural com a assessora pels continguts artístics i coordinadora de producció de diversos festivals i espectacles a Espanya i Itàlia i responsable de difusió i mànager de vàries companyies d'arts escèniques europees.

També té experiència en el suport a la recerca de coproductors, col·laboradors i fons de finançament; responsable de producció i gerent del projecte IF Barcelona - Biennal de Teatre Visual i de Figures; co-creadora i organitzadora del festival «Píndoles. Teatre breu en espais vius»; gerent de La Central del Circ, Fàbrica de creació de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i responsable de programació del teatre Auditori Atrium de Viladecans i del Festival Internacional de teatre i animació al carrer de Viladecans.

Per la regidora de cultura, Rosa Boladeras "És tot un luxe poder comptar a la ciutat de Terrassa amb dues figures potents i amb una llarga i dilatada trajectòria professional dins l'àmbit cultural i de les Arts Escèniques. A partir d'ara, dues dones, Marion Betriu i Giulia Poltronieri, seran les encarregades d'encapçalar dos dels projectes culturals més importants de la ciutat. Dues grans professionals del tot compromeses en el foment de les arts escèniques a la ciutat potenciant aspectes com la perspectiva de gènere, l'accessibilitat o la sostenibilitat".

E