La directora Fúlvia Nicolàs, amb bufanda verda, amb tot l'equip del seu nou programa.
Televisió

TV3 estrena el dia 15 "El llenguado", l'última creació de Fúlvia Nicolàs

09.01.2020 | 04:00

El dimecres 15 de gener, a les 22.35, és el dia escollit per TV3 per l'estrena d'"El llenguado", el nou programa creat i dirigit per Fúlvia Nicolàs (resident a Matadepera) des del Departament de Nous Formats de la televisió autonòmica. Fúlvia ha confiat el seu nou format al clown Guillem Albà i l'actriu i cantant Yolanda Sey, dues cares noves de la cadena, que exerciràn de presentadors, i ha comptat amb l'assessorament del lingüista Pau Vidal.

"El llenguado" és un espai que barreja la divulgació i l'entreteniment i que parla de llengua en un to distès, pràctic i en què no hi falta sentit de l'humor. La directora del programa, Fúlvia Nicolàs, ha explicat que cada episodi d'"El llenguado" està compost de dues parts fixes: en la primera s'investiga un tema relacionat amb el català, com ara el parlar dels joves, qui en decideix la normativa, les aportacions de la llengua al feminisme... i en la segona, un dels dos presentadors viatja a un territori de parla catalana per fixar-se en el parlar dels seus habitants a la recerca de paraules i expressions típiques de la zona d'allà. En aquesta recerca, també hi intervenen experts i personatges coneguts com ara Roger Mas, Clara Peya o Anna Torrent.

Entre altres territoris, el programa fa parada a Andorra, Formentera, el Rosselló, l'Albera, la Marina Baixa, el Segrià, Menorca, el Matarranya o Barcelona.