El rei Melcior, durant la cavalcada del diumenge al vespre.

Melcior va tenir un moment de nervis en ser atacat amb caramels

08.01.2020 | 09:26

Per les xarxes socials i també en diferentes mitjans de comunicació com El Diari s'ha difós, els darrers dies, un vídeo de deu segons de la cavalcada dels Reis Mags d'Orient a Terrassa, en què es veu a Melcior llançant caramels amb virulència, com emprenyat, al públic del carrer. Una acció inusual en un rei mag, que ha motivat també opinions crítiques a les xarxes.

Ricard Figueras, president del Social, que organitza la cavalcada conjuntament amb l'Ajuntament, explica a aquest diari que el fet va existir, però que "no deixa de ser una petita anècdota". Al pas de la seva carrossa pel carrer de Sant Antoni, "un petit grup d'espectadors va insultar al rei Melcior i va començar a llençar-li caramels amb molta força. Melcior va tenir llavors un moment de lapsus, en què no va saber aguantar el tipus, i va respondre de la manera que es veu al vídeo, que no hauria hagut de ser. Però va ser només un moment, i després ens va demanar disculpes. Crec que no cal donar-li més importància".

Cal remarcar que, en el vídeo, es veu la reacció airada de Melcior, però no els insults i el llançament de caramels, que la van motivar.

No és la primera vegada
Figueres afegeix que, malauradament, el llançament d'improperis o caramels als reis o als seus patges, durant la cavalcada, per algun petit grup d'energúmens, no és un fet tan insòlit. La diferència és que, ara, hi ha telèfons mòbils amb càmeres, i les xarxes socials per tal de difondre les imatges. "Ha passat altres vegades. Fa cinc anys, un patge del Rei Negre, acabada la cavalcada va haver d'anar a Urgències per un ull de vellut, de resultes d'un caramel que li havien tirat". Tristament, Baltasar i el seus patges són els que més han estat objecte d'aquestes incomprensibles bretolades.

D'altra banda, el Social fa un balanç força positiu de la cavalcada d'aquest any. Finalitzades també les representacions teatrals de "Els Pastorets" de Folch i Torres (la darrera tingué lloc el dia de Reis), l'entitat encara la cloenda del cicle nadalenc amb la "Gresca final" de les sessions del joc del Quinto. Tindrà lloc dissabte a la nit, com sempre amb l'animació, les sorpreses i l'ambient que són habituals.