Fidel Balaguer l'any 2008, quan se'l va entrevistar a Matadepera Televisió amb motiu dels 20 anys de la Gaseta.

Mor l'editor, galerista i músic Fidel Balaguer

22.11.2019 | 04:00

Un dia de 1983, a molts bars musicals, botiges i galeries d'art del Vallès Occidental, vam tenir la sorpresa de trobar-hi una revista anomenada Sociedad Anónima (després Societat Anònima). Un mensual gratuït, amb entrevistes llargues i fotos de tota una pàgina, i notícies culturals i d'esdeveniments socials, que feia seus els plantejaments de la mítica Interview d'Andy Warhol, que per aquella època també manllevaven Diagonal a Barcelona i La Luna de Madrid. Una publicació insòlita en aquell Vallès encara molt gris i postfranquista. El seu impulsor i editor, Fidel Balaguer, que amb Sociedad Anónima va voler donar un toc de modernitat glamurosa a la nostra comarca, va morir dimecres a l'edat de 64 anys.

Nascut a Sabadell l'any 1955, abans de dedicar-se a la comunicació Balaguer havia estat manàger d'automobilisme. Societat Anònima li va durar fins a la meitat de la dècada de 1990, i la va compaginar amb el grup de rock Lujo Negro (que tenia el mateix esperit de la revista, i impactants posades en escena) i col·laboracions a mitjans de comunicació (Ràdio Terrassa, Set Dies, L'Actualitat).

L' impulsor de la Gaseta de Matadepera 
Fidel Balaguer va ser a Terrassa i Sabadell l'intel·lectual modern, de la "movida" (del seu sector "guapo") que s'estilava en aquells anys, la qual cosa també incloïa festes a la seva torre de Matadepera. Al carrer de Sant Llorenç d'aquesta localitat va muntar després una galeria d'art, on organitzava recitals de poesia, que després va traslladar a Barcelona. Va ser per iniciativa seva que es va crear, l'any 1981, la revista municipal la Gaseta de Matadepera, que dirigí fins al 1989.