Els socis catalans de Lucky Luciano

21.09.2019 | 04:00

La guionista Verónica Fernández va descobrir en un diari estranger un reportatge sobre el mafiós Lucky Luciano on s'hi explicava que va utilitzar el port de Barcelona per traficar amb heroïna.

Fernández va investigar el cas i tot seguit va decidir explicar la història dels col·laboradors barcelonins de Luciano des del punt de vista d'una dona, Helena, més coneguda com a Hache, que és la nòvia d'un traficant però acabarà liderant la seva pròpia organització. "Hache és el fil conductor i a partir d'ella parlem dels altres personatges", ha declarat la guionista.

Els altres personatges principals són Malpica i l'inspector Vinuesa. Tots dos tindran una relació complexa amb l'Helena. Són personatges de ficció però la seva història s'inspira en fets reals.

Lucky Luciano (1897-1962), nascut a Sicília amb el nom de Salvatore Lucania, va ser un dels mafiosos més cèlebres de la història i se'l considera el pare del crim organitzat a Nova York. El tràfic de drogues era un dels seus principals negocis. Va morir, presumptament d'un atac de cor, mentre s'entrevistava amb un productor de cinema que volia fer una pel·lícula sobre la seva vida.